Jasper Kerkhofs
Jasper Kerkhofs is geboren op 25 september 1967 in Ridderkerk. Het is een man uit de praktijk die al tijdens de MTS bouwkunde werkte in het bedrijf van zijn vader; JAVI koelbouw. De jonge Kerkhofs bouwde koelingen op schepen en in vrieshuizen en specialiseerde zich in schuifdeuren. Op een zeker moment ‘leende’ zijn vader Jasper voor een maand uit aan een grootkeukeninstallateur. Het werden achttien maanden en via de keukeninstallateur kwam Kerkhofs terecht bij het vermaarde Rotterdamse interieurbouwbedrijf Intrica. Het werken bij Intrica vormde een omslag in het leven van Jasper. Hij vertrok naar Rusland en werkte aan uiteenlopende interieur projecten. Naast de Russische taal leerde hij daar zijn vrouw kennen.
Het Russische succes werd in 1995 bekroond met de oprichting van Kerkhofs Houtbouw. Kerkhofs ging in Rusland verder met monteren van interieurs voor Intrica en leverde daar de eerste koelcel af. Tegelijkertijd voerde Kerkhofs grote rennovaties uit aan panden in Rotterdam in opdracht van verschillende architectenbureaus. Via Korteknie Stuhlmacher Architecten maakte Kerkhofs kennis met het LenoTec bouwconcept. Een concept waar met grote massieve houten delen wordt gewerkt.  De LenoTec bouwdelen ontstaan uit het kruislings verlijmen van vuren hout lamellen en worden door een vacuüm perssysteem geproduceerd.
Samen met Korteknie Stuhlmacher Architecten bouwde Kerkhofs in 2001 het eerste MERK-LenoTec gebouw; de Parasite. De bouw van Parasite vormde het begin van een serie houtbouw projecten met LenoTec. Naast Korteknie Stuhlmacher Architecten volgden houtbouwprojecten met Finnforest, bureau [Ssse]-ontwerpstudio OvO, DAVL studio en Faro architecten. Inmiddels is Kerkhofs Houtbouw uitgegroeid tot de specialist op het gebied van het LenoTec bouwconcept in Nederland.

   Ringdijk 140 2983 GM Ridderkerk  email:javihoutbouwbv@online.nl  
Javi Houtbouw bv